Belçika’nın Limburg ve Doğu Flandre eyaletleri ile Flaman Brabant eyaletindeki Halle-Vilvoorde bölgesinin ardından yine Flaman Brabant’ta Leuven kentinde de direksiyon başında telefon kullananlara göz açtırmamaya karar verildi. 

Leuven savcılığı, mart ayında direksiyon başında cep telefonu kullandığı tespit edilen sürücülerin ehliyetlerinin 15 gün boyunca alınacağını duyurdu. Bu kişiler daha sonra polis mahkemesine de çağrılacak.

Brüksel Bölgesi’nde kira yardımı alan aile sayısı artıyor Brüksel Bölgesi’nde kira yardımı alan aile sayısı artıyor

Leuven’da mart ayından sonra direksiyo başında telefonla yakalanan sürücülere 174 euro para cezası kesilecek. Tehlikeli sürüş gerçekleştirdiği tespit edilen sürücüler ise mahkeme celbi ile karşı karşıya kalacak.

Direksiyon başında mobil cihaz kullanmanın kaza riskini önemli ölçüde artırdığı biliniyor. Bu nedenle savcılık izniyle polis, yılda iki kez (Mart ve Eylül aylarında) bu konuda sıkı denetimler gerçekleştiriliyor.

Bu denetimler sadece trafikteki binek araçları için değil, aynı zamanda elektrikli bisiklet ve e-scooter sürücüleri için de geçerli oluyor.  Aynı şekilde hareket halinde cep telefonu kullanan sürücülere 174 euro ceza kesilebiliyor. Hatta bazı durumlarda mahkemeye çağrılıyor.

Haber:  Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.