Çok sayıda Türk vatandaşının ikamet ettiği Belçika’nın Limburg eyaletinde Savcılık direksiyon başında telefon kullanan sürücülerin ehliyetlerine el konulacağını açıkladı. Bu sürücüler 15 gün ehliyetsiz kalma cezası ile karşı karşıya kalacak.

Uzun bir süredir güvenli sürüş ile ilgili kampanyalara devam edilen Limburg bölgesinde yeni bir karar alındı. Limburg Savcılığı yakında direksiyon başında cep telefonu kullanırken yakalanan sürücülerin ehliyetlerinin geçici süreliğine iptal edileceğini duyurdu.

Savcılık, "Geçtiğimiz yıllarda polis teşkilatları ile birlikte direksiyon başında cep telefonu kullanımına karşı defalarca kampanya yürüttük" açıklamasında bulundu ve yeni kuralın kalıcı olacağını belirtti. 

Yeni uygulamanın 1 Şubat 2024 tarihinde başlayacağını belirten Savcılık, bu tarihten itibaren direksiyon başında cep telefonu veya herhangi bir mobil cihaz kullandığı tespit edilen sürücülerin ehliyeti 15 gün alıkonulacak ve kendisine cezai işlem başlatılacak. 

Belçika, işgücü üzerinden alınan vergilerde lider konumda Belçika, işgücü üzerinden alınan vergilerde lider konumda

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.