Henegouwen'in Estinnes bölgesinde bulunan Collège de Bonne-Espérance okulu, Salı sabahı e-posta yoluyla gelen bir bomba tehdidi nedeniyle boşaltıldı. Yaklaşık bin ikiyüz öğrenci binadan tahliye edildi.

Fransız sınırına yakın olan Bergen ve Binche yakınlarındaki belediyenin Belediye Başkanı Aurore Tourneur, gönderilen tehdit mektubunda belirtilen zamanın daha önceki bir tarihe ait olduğunu ancak güvenlik nedeniyle çocukların binadan çıkarıldığını belirtti.
 
Tourneur "Salı sabahı e-posta yoluyla bir bomba tehdidi gönderildiğini öğrendik. Tehdit, özellikle Namur ve Henegouwen'deki okulları, ve özel olarak Collège de Bonne-Espérance'ı hedef alıyordu. Okulumuzun öğrencileri hızla güvenli bir yere alındı" açıklamasında bulunuldu.

Yaklaşık 900 lise öğrencisi okulun balo salonuna götürüldü. İlkokul bölümündeki 320 çocuk ise belediyenin çeşitli yerlerindeki salonlara otobüslerle taşındı.

Lermes Bölgesi Polisi, saat 10.30 civarında öğrencilerin güvenliğe alındığını bildirdi. Durum henüz tam olarak sona ermemiş olsa da, yetkililer her şeyin kontrol altında olduğunu açıkladı.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Google maps

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.