Polis ve itfaiyenin talebine kulak veren Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort, bu yılda bölgede havai fişek yasağı uygulanmasına karar verdi. Düzenleme uyarınca 15 Aralık’tan 3 Ocak’a kadar tüm Brüksel Bölgesi’nde kamu alanlarında, havai fişeklerin bulundurulması, taşınması ve kullanılması yasaklandı. Yasağa uymayanlar para ve hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Bu yasak uyarınca bölgede kamuya açık alanlarda havai fişek kullanımı, sergilenmesi ve ateşlenmesi için hiçbir hazırlık eylem, yapılamayacak. Yasak, havai fişekler, tiyatro kullanımı için piroteknik malzemeler, ses topları ve karbür atışı için de geçerli olacak. Gerekli izinlere sahip profesyonellerbu yasaktan muaf olacak. 

Söz konusu havai fişeklerin bulundurulması ve taşınması 23 – 25 aralık cumartesi ve pazartesi günleri ile 31 aralık ve 1 ocak günlerinde tamamen yasak. Diğer günlerde ise yasak, öğleden sonra saat 16.00’dan sabah 10.00’a kadar geçerli olacak. 

İhlal edenler para cezası ve en fazla 14 güne kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir. 

Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort, Noel ve Yılbaşı dönemlerinde geçmiş iki yılda da benzer bir yasak çıkarmıştı. 

“Personelin güvenliği tehlikede” 
Bölgesel Polis Şefleri Konferansı Başkanı, 21 Kasım’da bölge başkanına yazdığı bir mektupta, “Polis memurları ve itfaiyecilerin son birkaç yıldır havai fişeklerin hedefi olduğunu ve bu durumun güvenliklerini ciddi şekilde tehlikeye attığını” belirtmişti. Başkan “emniyet personelini korumak ve herkes için güvenli bir ortam sağlamak amacıyla havai fişeklerle ilgili katı bir düzenleme çıkarmanın kesinlikle gerekliliğini” vurgulamıştı. 

Brüksel itfaiyesi de 1 Aralık’ta gönderdiği bir e-postada, geçmişte park halindeki birkaç aracın, tekerlek kısmına atılan havai fişekler yüzünden yanmış olduğunu ve yılması kutlamaları sırasında bir müdahale yerine giderken itfaiye araçlarına havai fişek atıldığını belirtti.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Designecologist - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş