Perşembe günü Belçika'nın Valon bölgesi Courcelles köyünde bir baba, iki haftalık bebeğine şiddet uyguladığı iddiası ile gözaltına alındı. Savcılık adam hakkında öldürmeye teşebbüs iddiası ile soruşturma başlattı. La Louvière'de hastanede yatan küçük bebek hala yaşam mücadelesi veriyor. 

Sudinfo web sitesinde yer alan haberde, olayın yaşandığı gün annenin alışveriş yapmak için dışarı çıktığı belirtildi. Habere göre anne dışarı çıkarken, önceki evliliğinden doğan iki yaşındaki oğlu ve bu evliliğinden doğan iki haftalık bebeğini babasına emanet etti. 

Kadın geri dönene kadar evin içinde neler yaşandığı henüz bilinmiyor. Savcılık açıklamasına göre kadın eve geldiğinde bebeğinin yatağında yattığını ve kocasının da uyuduğunu görüyor ve pek endişelenmiyor. Ancak belirli bir zaman sonra çocuğun nefes alışlarında bir anormallik fark ederek acil servisi arıyor.

Bunun üzerine eve gelen ambulans ekipleri bebeği önce Charleroi’deki bir hastaneye naklediyor ancak bebeğin yaralarının ciddiyeti göz önüne alınarak Jolimont’daki uzmanlaşmış pediatrik acil servise naklediliyor. Burada yapılan tetkiklerde de bebeğin; kaburgalarının kırıldığı, bazı organlarının hasar gördüğü ve hayati tehlikesinin bulunduğu anlaşılıyor.

Sudinfo web sitesinde yer alan haberde Michaël adlı babanın, 2013 yılında bir önceki evlilikten olan çocuğuna şiddet uyguladığı için ağır hapis cezasına çarptırıldığı ve 2021 yılında ayak bileğine elektronik kelepçe takılması şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Bebeğin babası polise verdiği ilk ifadesinde bebeğin koltuktan düştüğünü belirtse de Charleroi Savcılığı çocuğun yaralarının ciddiyeti göz önüne alındığında adam hakkında öldürmeye teşebbüs iddiası ile soruşturma başlattı. Savcılık adamın tutukluluk süresini uzattı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: (Temsili): Marcel Fagin - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.