Gazze'deki şiddeti protesto etmek ve sürekli bir ateşkes talep etmek için Brüksel’de bir araya gelen yaklaşık 9 bin kişi Brüksel Kuzey Tren istasyonu önünde Place Jean Rey Meydanı'na kadar yürüdü. Gösteri geçen yıl ekim ayından bu yana yapılan dördüncü ulusal gösteri oldu.

Göstericiler, Gazze'deki şiddetin devam ettiğini ve gözler önünde bir soykırıma dikkat çekmeye çalıştı.

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Belçika ve Avrupa Birliği'nin çifte standartlarını eleştiren göstericiler, ticari çıkarlar söz konusu olduğunda güçlü bir şekilde harekete geçildiğini ancak insan hakları ve mağdurlar için sağır ve kör kalındığını ifade etti.

Gösteriye katılanlar, "Filistin için adalet, hemen" sloganları eşliğinde "Gazze'deki çocukları kurtarın", "Ateşkes, hemen şimdi!", "Filistinlilerin hakkı insan hakkıdır" yazılı dövizler taşıdı. Filistin ve Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine soykırım davası açan Güney Afrika Cumhuriyeti bayraklarını da taşıdı.
Gösteri olaysız sona erdi.

Gösteriye Amnesty International, 11.11.11, Association belgo-palestinienne, Een Andere Joodse Stem gibi kuruluşlar ve ABVV ile ACV sendikaları katıldı. Göstericiler arasında bulunan Sosyalist Parti Başkanı Paul Magnette X sosyal medya hesabında bir video paylaşarak Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz yıl Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Gazze için düzenlenen gösterilere sırasıyla 12 bin, 21 bin ve 27 bin kişi katılmıştı.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.