De Standaard gazetesinde Çarşamba günü yer alan haberde ev sahiplerine tanınan emlak vergisindeki indirim hakkının bazı kiracılar için de geçerli olduğu ancak birçok kiracının bu olanaktan haberdar olmadığı belirtildi.

Haberde, bakmakla yükümlü iki çocuğu olan veya ailesinde engelli bir bireyi bulunan ev sahiplerinin, gayrimenkul vergisinde otomatik indirim alma hakkına sahip olduğu belirtilirken, kiracıların da bu haktan faydalanabildiğine dikkat çekildi. 

Ev sahibinin kiralık ev için ödediği emlak vergisindeki indirim, aslında kiracılara ait. Ancak, bu haktan faydalanmak isteyen kiracının, başvuru yapması gerekiyor. İşte asıl problem burada başlıyor. Çünkü çoğu kiracı bu haktan faydalanabildiğini bilmiyor. 

Gent merkezli, mültecilere konut sağlama konusunda çalışan Thope derneğinde görevli Luc Vlerick, birkaç yıl önce bu haktan tesadüfen haberdar olduğunu ve o zamandan beri yardımcı oldukları aileler adına başvuruda bulunduklarını belirtti.

“Bu, Matta etkisinin çarpıcı bir örneği; yani zenginler daha da zenginleşirken, fakirler daha da fakirleşiyor.” şeklinde konuşan Vlerick, “On iki aile bu indirimi aldı. Tutar, gayrimenkul vergisinin miktarına bağlı olarak aile başına yıllık 153 ile 457 euro arasında değişiyor. Bu, düşük gelire sahip aileler için oldukça önemli bir miktar.” dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş