Perşembe günü Flaman Refah Bakanı Hilde Crevits (CD&V) tarafından yapılan açıklamada sağlık bütçesinde yapılan artış için yaklaşık 16 milyon euroluk bütçe oluşturulduğu, şu anda 135 euro olarak ödenen yardım miktarının 140 euroya çıkarıldığını kaydetti.

Hükümet, bakım malzemeleri, muayene ücretleri ve uyarlanmış taşıma giderleri gibi yükselen sağlık maliyetlerinde vatandaşlara yardımcı olmak için bütçeyi artırma kararı aldı. 

Bakan Crevits bu artıştan memnun olduğunu belirtirken, “Geçtiğimiz yıllarda sağlık bütçelerini zaten güçlendirdik. Ağır bakım gereksinimi olanlar için sağlık bütçesini şimdi 140 euroya çıkarıyoruz. Bu, ihtiyacı olan kişiler için önemli bir güçlendirme.” şeklinde ifade kullandı.

Sağlık bütçesinden; bakım veya evde yardım ihtiyacı olduğunu kanıtlayanlar veya bakım evlerinde kalanlar ile ağır bakım gereksinimi olanlar faydalanabiliyor. Bu, özellikle yaşlı bakım merkezinde veya psikiyatrik bakım evlerinde kalan yaşlılar veya evde çok fazla destek gereksinimi olan kişiler gibi çok fazla bakıma ihtiyacı olan bireyleri kapsar.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş