Flaman Bölge Hükümetinin aldığı kararla, bir bisiklet bölgesinde, Elektrikli bisikletle (Speedpedelec) saatte 30 kilometreden fazla hız yapmanıza ve bisikletlileri geçmenize izin verilmiyor. Yeni karar uyarınca yollara yerleştirilecek hız kontrol kameraları bu sınırı geçenleri tespit edecek ve ihlalde bulunanlara ceza verilecek.

Son yıllarda çeşitli şehirlerde çok sayıda bisiklet alanı kuruldu. Bunlar bisikletçilerin önceliğinin olduğu sokaklar ve bölgeler. Motorlu trafiğin (arabalar, mopedler, elektirikli bisiklet) bu bölgeleri kullanmasına izin verilmekte ancak hız sınırı 30 km ile sınırlı. Bu bölgelerde arabaların bisikletlileri geçmesine izin verilmiyor.

İhlaller yalnızca görevliler tarafından yerinde tespit edilebildiği için bisiklet bölgelerinde hız ihlallerini kontrol etmek oldukça zor. Flaman hükümeti bu kural ihlaline çareyi yollara yerleştirilecek hız kameraları ile buldu.

Flaman Bölge Hükümeti Trafikten Sorumlu Bakanı Lydia Peeters, "Bu şekilde, bisiklet bölgelerinde hız sınırını etkili bir şekilde uygulamak için belediyelere ve polis bölgelerine daha fazla ve daha iyi seçenekler sunuyoruz." dedi. 

Bu sadece otomobil ve moped sürücüleri için değil, aynı zamanda hızlı bisiklet sürücüleri için de önemli bir karar oldu. Saatte 45 kilometreye kadar hız yapabilen Speedpedelec'lerin (Elektirikli bisiklet) plakalarının okunarak sahiplerine ceza kesilebilecek.

Flaman Trafik Bilimi Vakfı: son derece mantıklı bir karar
Flaman Trafik Bilimi Vakfı (VSV) sözcüsü Werner De Dobbeleer, “bisiklet bölgelerinde insansız hız kameralarının ve bölüm kontrollerinin de olması son derece mantıklı. Yerel yönetim böyle bir bölgede çok sayıda ihlal olduğunu tespit ederse, o bölgeyi daha güvenli hale getirecek önlemler almaya ve kamera yerleştirmeye karar verebilir” dedi. 

De Dobbeleer, “Hız sınırı Moped sürücüleri ve aynı zamanda Speedpedelec sürücüleri de dahil, her sürücü için geçerli.” ifadesini kullandı.  

Bisikletçiler Sendikası: "Speedpedelec'leri sorun olarak görmeyin"
Bisikletçiler Sendikası, insansız hız kameraları ve rota kontrollerinden yana. Sözcü Wies Callens, "Artık bisiklet bölgelerinde maksimum hıza ilişkin çok az kontrolün olduğunu fark ediyoruz” dedi. Callens, “Speedpedelec nedeniyle ne kadar ihlal olduğunu belirlemek zor. Birçok bisikletçi, bisiklet bölgesinde bir Speedpedelec tarafından sollanma deneyimi yaşamıştır. Speedpedelec  sürücüleri 30 kilometrelik hız sınırına uyduğu sürece buna izin verilmektedir. Speedpedelec’leri sorun olarak görmemek lazım. Bu araçlar trafikte bir arabanın yerini alıyor ve hareketlilik sorununa bir çözüm oluyor” şeklinde konuştu.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: vlaandren.be

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş