Belçika’nın Lier kenti Nazaretdreef mevkiinde yürüyüşe çıkan bir grup eşek arısı sürüsünün saldırısına uğradı. Pazar günü meydana gelen olayda bir yürüyüşçü arı sokması nedeniyle oluşan aşırı alerjik reaksiyon sonucu suni teneffüsle tekrar hayata döndürülmek zorunda kalındı. Gruptaki diğer 6 kişide de farklı seviyelerde alerjik reaksiyonlar oluştu. 

Fenalaşan ve daha sonra hayata döndürülen adamın tedavisinin Antwerpen Üniversite Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği belirtildi. 

Het Laatste Nieuws gazetesine açıklama yapan yürüyüşçü gruptan bir kişi arıların bir anda ortaya çıktığını dile getirdi "Onları neyin tetiklediğine dair bir fikrimiz yok, ama birden bire birçok arı saldırmaya başladı. Parmaklarımı ve kafamı birkaç yerden soktu. Yanımda olan kişilerin de hepsinin kafasından soktuklarını gördüm” dedi.  

Geçmişte bir kez yaban arısı tarafından sokulduğunu belirten kişi “ama bu eşek arısının sokmasıyla karşılaştırılamaz.  Bu çok daha acı verici. Birkaç ağrı kesici almak bile pek işe yaramıyor. Ancak bir anlamda şanslıydım, çünkü ciddi bir alerjik reaksiyon yaşamadım." şeklinde ifade etti.

Polis, eşek arılarının saldırdığı yürüyüş yolunu, yeni olayları önlemek için olabildiğince hızla kapattı. Yapılan incelemelerde eşekarılarının yuvasının, bir ağaç kovuğunda olduğu anlaşıldı. Daha sonra itfaiye bu yuvayı zehirli bir tozla yok etti. Polis yürüyüş yolunun 48 saatliğine kapalı kalacağını duyurdu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş