Flaman Bölge Hükümeti Ulaştırma Bakanı Lydia Peeters, az yol giden araç sahiplerinin tasarruf yapmasını sağlayacak bir öneri sundu. Buna göre az kilometre yapan, 4 yaşın üzerindeki araçlar da iki yılda bir muayeneye sokulabilecek. 

Normal şartlarda bir aracın trafik kaydından dört yıl sonra ilk araç muayenesinin yaptırılması gerekmekte. Daha sonra yıllık muayeneler başlamakta. Sadece en fazla 6 yaşında olan ve 100.000 kilometreden az yol yapan araçlar 2 yılda bir muayeneye girmek zorunda.

Belçika, işgücü üzerinden alınan vergilerde lider konumda Belçika, işgücü üzerinden alınan vergilerde lider konumda

Flaman Bölge Hükümeti Ulaştırma Bakanı Lydia Peeters ise bu kurallı genişleterek daha fazla araç için geçerli olmasını sağlamayı ve bu sayede oto muayene merkezlerindeki yoğunluğu azaltmayı ve bekleme sürelerini kısaltmayı hedefliyor. 

Yeni kurala göre, dört yaşından büyük ve 160.000 kilometrenin altında yol yapan araçların her yıl muayeneye girmesine gerek kalmadı. Bu araçlar iki yılda bir muayeneye girecek.

Bakan Peeters, "bu tekliften en çok az sürüş yapan araç sahipleri yararlanacaklar" dedi ve bu değişikliğin özellikle yılda 10.000 veya 15.000 kilometre gibi az mesafeler kat eden sürücüler için, mevcut duruma göre yaklaşık iki ila dört teknik muayeneden tasarruf sağlayacağını dile getirdi.

Yeni düzenlemenin yakın bir tarihte yürürlüğe girmesi beklenmekte.

Haber : Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Malte Luk - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.