Bu hafta Federal Sağlık Bakımı Bilgi Merkezi (KCE) tarafından yayınlanan bir raporda ülkenin sağlık sistemi ve ilaç kullanımı hakkında son veriler yer aldı. 

Rapora göre sağlık sisteminin kalitesi genel olarak yüksek ve erişilebilir. Ancak antibiyotik ve antidepresan kullanımı konusunda daha fazla bilgilendirmeye ihtiyaç duyuluyor. 

Özellikle daha düşük sosyal sınıflardan gelen insanların sağlık sistemine erişimi konusunda zorluk çektiği belirtilen raporda bu alanda da çalışma yapılması gerekiyor.

Belçika’da Fiers markalı ürünler Salmonella tehlikesi nedeniyle geri çağrılıyor Belçika’da Fiers markalı ürünler Salmonella tehlikesi nedeniyle geri çağrılıyor

Raporda en dikkat çekici nokta ise ülkedeki antideprasan ve antibiyotik kullanımının Avrupa ortalamasının üzerinde olması. 

Özellikle 75 yaş ve üzeri kişilere huzurevlerinde antidepresan reçete edilmesi düşiümndüdücü bir nokta olarak nitelendirilmekte.  KCE ayrıca yaşlılarda kas hareketlerini ve ruh halini etkileyen ilaçların fazla miktarda kullanıldığını belirtmekte. 

Rapora göre Belçika’da kullanılan antibiyotik miktarı, Hollanda’da kullanılan miktarın yaklaşık iki katı. 2021'de nüfusun büyük bir bölümünün en az bir kere antibiyotik kullandığı belirtilmekte. 

Raporda ayrıca kanser taramalarına katılımın düşük olduğu, diş hekimi ziyaretlerinin oldukça düşük göründüğü ve önleyici sağlık hizmetlerine erişimin de sınırlı olduğu belirtildi. 

KCE, sağlık çalışanları üzerindeki baskının da giderek arttığına dikkat çekti. Özellikle pandemi döneminin etkisi ile birçok sağlık personelinin mesleği bırakmaya yöneldiği hemşire sayısında da önemli ölçüde düşüş olduğu belirtildi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.