Belçika’da akaryakıt fiyatlarında Çarşamba’dan itibaren büyük düşüş yaşandı. Akaryakıtın litre fiyatı 3 ila 7 cent arasında düşüş yaşadı. Bu durum başta Noord-Brabant bölgesinde oturanlar olmak üzere birçok kişiyi sevindirdi.

Bugünden itibaren ülkedeki tavsiye edilen satış fiyatları bir litre E10 için 1,83 euro, bir litre E5 için 1,89 euro ve dizel içinse 2,02 euro'ya indi. Birçok benzin istasyonunda bu fiyatların altında satış yapıldığı belirtiliyor.

Hollanda'da ise akaryakıt için tavsiye edilen ortalama satış fiyatı (GLA) çok daha yüksek. Bir litre Euro95 için tavsiye edilen satış fiyatı 2,25 euro. Başka bir değişle Belçika'ya göre litre başına 42 sent daha pahalı. Hollanda’da bir litre dizelin satış fiyatı ise 2,09 euro. Belçika ile kıyaslandığında litre başına 7 sentlik bir fark anlamına geliyor. 

Fiyat düşüşünün nedeni 
Belçika'daki akaryakıt fiyatlarındaki düşüş, uluslararası pazarlarda petrol ürünleri ve biyoyakıt bileşenleri ile biyolojik kökenli yakıt bileşenlerinin fiyatlarının dalgalanmasından kaynaklanmakta.

Hollanda'da fiyatların bu şekilde keskin bir düşüş göstermesi beklenmiyor. Hollanda Enerji Sektörü Organizasyonu (NOVE) Direktörü Erik de Vries'e göre, Belçika'da yakıt fiyatlandırması bizdekinden farklı bir şekilde gerçekleşiyor. 

Belçika’nın akaryakıt fiyatını etkileme konusunda daha fazla olanağa sahip olduğunu belirten De Vries, Hollanda'da yakıt üzerindeki verginin diğer çevre ülkelerden daha fazla olduğunu da hatırlattı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.