Ağustos ayı itibariyle Belçika’da yürürlüğe girecek yeni değişiklikleri sizler için listeledik. Bankaların faizlerinden, gözlük camlarına ve Antwerpen şehir merkezinde yeni park politikasına kadar düzenlemeler şu şekilde sıralanıyor:

Antwerpen’de yeni park yeri politikası 
Antwerpen, şehir merkezinin daha yaşanabilir hale gelmesi ve daha az ziyaretçinin park yeri aramak için dolaşmasını önlemek için Ağustos ayında yeni bir park politikası uygulamaya başlıyor. Buna göre şehir merkezindeki park yerleri sadece, bu bölgelerde ikamet eden veya park izni olan kişiler tarafından kullanılabilecek. Düzenleme Leien ve Scheldekaaien arasındaki bölgeyi kapsayacak. Yeni park politikasına göre şehre gelen turistler otoparkları veya yer altı garajlarını kullanmak zorunda kalacak. 

Sokaktaki park alanlarında bulunan otopark makineleri kaldırılacak. Park uygulamalarında da aracınızı ziyaretçi olarak kaydedemeyeceksiniz. Ancak sağlık hizmetleri sağlayıcıları, girişimciler ve engelli kişiler için istisnalar geçerli olacak. Bölge sakinleri 'ziyaretçi geçişi' başvurusunda bulunabilecek.

BNP Paribas Fortis, KBC, ING ve Beobank faiz oranlarını artırıyor
BNP Paribas Fortis, KBC ve ING, 1 Ağustos'ta tasarruf hesaplarındaki faiz oranlarını artırıyor. Bu değişime daha küçük Beobank da dahil olacak.
BNP Paribas Fortis'te, standart tasarruf hesabının temel faiz oranı yüzde 0,15'ten yüzde 0,25'e çıkarken, sadakat primi yüzde 0,10'dan yüzde 0,25'e yükselecek. Fortis’in 100.000 euro ile sınırlı ‘Plus’ tasarruf hesabında temel faiz yüzde 0,50'de kalırken, sadakat primi yüzde 1'e yükselecek. ING Tasarruf Hesabı'ndaki temel faiz yüzde 0,35'ten yüzde 0,45'e çıkarıldı. Sadakat primi yüzde 1,05'e çıktı.
KBC, Ağustos ayından itibaren müşterilerine standart tasarruf defterlerinde her biri yüzde 0,45 olan bir temel faiz ve bir sadakat primi sunacak. Toplam faiz oranı bu sayede yüzde 0,60'tan yüzde 0,90'a çıkacak.

Son olarak, Beobank'ta klasik tasarruf hesabının temel faiz oranı yüzde 0,30'dan yüzde 0,45'e yükselecek, sadakat primi yüzde 0,45'e çıkacak.

İsviçre yol vinyeti online olarak satın alınabilir
İsviçre yol vinyeti 1 Ağustos'tan itibaren online olarak satın alınabilecek. Plakaya bağlı olarak alınan vinyetler vignetteswitzerland.com sitesi üzerinden temin edilebiliyor. Geleneksel vinyet gibi, ön camın içine yapıştırılan e-vinyet de 40 İsviçre frangı (yaklaşık 42,5 euro) değerinde olacak. Evinyet bir önceki yılın 1 Aralık tarihinden itibaren, takip eden yılın 31 Ocak tarihine kadar olan dönem için geçerli olacak. Başka bir değişle 14 ay kullanılabilecek.

Riziv gözlük camları geri ödemesinde değişiklik
Riziv 1 ağustostan itibaren gözlük camları geri ödemesi için belirlenen gözlük derecesi sınırında değişiklik yaptı. Buna göre daha fazla kişi geri ödeme alabilecek.
2021 yılı sonunda 18 ila 65 yaş arası vatandaşlar için Diyoptri eşiği (diyoptri, camın güç birimi) geri ödeme sınırı 7,75'e düşürüldü. 1 Ağustos'tan itibaren eşik, 18 yaşın altındakiler de dahil olmak üzere, 7’ye düşürüldü.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş