Çevrede oluşan plastik dağlarına karşı savaş açan demiryolu şirketi NMBS, altı istasyonda ücretsiz su imkanı sunmaya başladı. İlk etap olarak altı istasyonda ücretsiz su imkanı sunan NMBS, önümüzdeki dönemde bu hizmeti genişletmeyi hedefliyor. Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında önümüzdeki yılın sonuna kadar yaklaşık yüz istasyonda ücretsiz su olanağının sunulacağı belirtildi.

Açıklamaya göre şu anda Brugge, Brüksel-Lüksemburg, Ghent-Sint-Pieters, Courtrai, Ostend ve Liege-Guillemins istasyonlarında yolcular suyu ücretsiz olarak kullanabiliyor. Önümüzdeki haftalarda Charleroi-Centraal ve Ottignies istasyonlarında da ücretsiz içme suyu imkanı sunulacak. 

NMBS, sonuçta tüm tren yolcularının yüzde 80'inin ücretsiz içme suyuna erişebileceğini söylüyor. Demiryolu şirketi, girişimle plastik atık dağının azaltılmasına katkıda bulunmak istediğini söylüyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş