Belçika’nın Strépy - Bracquegnies kasabasında karnaval kutlamaları için bir araya gelen gruba dalarak 6 kişinin ölümüne neden olan kazanın görüntüleri ortaya çıktı.

Kazanın yaşandığı sokakta bulunan bir evin güvenlik kamerasından alınan görüntüler, siyah bir arabanın Strépy'deki karnaval hazırlığında olan grubun üstüne nasıl yüksek hızla gittiğini gösteriyor

Valon gazete grubu Sudpresse tarafından paylaşılan görüntülerde, karnaval hazırlığındaki grubun sokaktan geçişi görülüyor. Grubun kamera açısından çıkmasından 5 dakika sonra da araç yüksek hızla aynı yönde ilerliyor. 

Sokaktaki hız haddinin saatte 50 kilometre olduğu belirtilen haberde, BMW marka aracın çok daha hızlı seyir ettiği net bir şekilde görülüyor.

Aşırı alkol ve belki de uyuşturucu
Belçika medyasında yer alan haberlerde; araç içinde iki kişi olduğu ve bu kişilerin bir önceki gece gittikleri diskotekten dönerken aşırı alkollü oldukları kaydedildi. 

Bugün yapılan basın açıklamasına dayandırılan haberlerde araç içindeki kişilerden birinin aşırı alkollü olduğu ancak bu kişinin şoför olup olmadığının henüz netleşmediği belirtildi. 

Verilen haberlerde 34 yaşındaki Paulo ve 32 yaşındaki kuzeni Nino’nun gözaltı sürelerinin devam ettiği, her ikisinin kan testlerinin bugün yapılarak uyuşturucu alıp almadıklarının araştırılacağı aktarıldı.

6 kişi öldü, 37 kişi yaralandı
Olay, başkent Brüksel'in 50 kilometre güneyinde, Fransızca konuşulan Valon bölgesindeki La Louvière yakınlarında meydana geldi.

La Louvière'e bağlı Strépy - Bracquegnies kasabasındaki karnaval kulübü "Lez Boute - en - train" üyesi yaklaşık 200 kişi Pazar sabahı erken saatlerde Gilles Karnavalı’nı kutlamak için toplanmıştı.

Topluluğun, geçit töreni için hazırlık yaptığı sırada, BMW marka bir araç son hızla kalabalığın arasına girdi. Hızını kesmeyen araç ilerlemeye devam etti. 

Olayın akabinde araçtaki şoför ve yanındaki kişi yakalandı. 

Görgü tanıklarına göre, sürücü fren yapmadı ve bazı kurbanlar, otomobil tarafından 100 metre kadar sürüklendi.

Yaşanan olayda 6 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır olmak üzere 37 kişi yaralandı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın