Tatile evcil hayvanı ile çıkanlar için Avrupa Birliği sağlık ve güvenlik kuralları Tatile evcil hayvanı ile çıkanlar için Avrupa Birliği sağlık ve güvenlik kuralları

Pandemi sırasında, birçok insan işyerinde koronavirüse yakalandı. Bu kişiler, koronavirüs enfeksiyonunun meslek hastalığı olarak tanınması için başvuruda bulundu. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Medex tıbbi servisinin Salı günü yaptığı basın açıklamasında, bu yönde 600’ün üstündeki başvurudan 454’ünün meslek hastalığı olarak tanıdığını duyurdu.

Açıklamada; çoğunluğu Maliye Bakanlığı çalışanları, eğitim personeli ve polis mensubu olmak üzere 626 başvuru alındığı, ayrıca 28 askerin de tazminat başvurusunda bulunduğu belirtildi. Kurum tüm başvurulardan 454’ünü meslek hastalığı olarak kabul etti.
 
Covid-19'un meslek hastalığı olarak tanınması talebinin yanı sıra, virüsle ilgili enfeksiyonların iş kazası olarak tanınması için de 233 başvuru yapıldı.

2020 yılında, meslek hastalığı başvurularının yüzde 42'si Covid-19 enfeksiyonlarıyla ilgiliydi. 2021'de bu oran yüzde 51,5'e yükseldi. 2023'te ise Covid-19 enfeksiyonları için yapılan başvuru sadece yüzde 3,8'de kaldı. Medex, bu düşüşü kısmen virüse karşı yapılan aşılamalara bağlıyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş