Almanya’da görülen yüksek boğmaca ve kızamık vakaları nedeniyle uyarılar yayınlandı. Baden-Württemberg eyaletinde boğmaca salgını yaşandığı belirtildi. Berlin’de görülen kızamık vakaları ise endişeleri artırdı.

Baden-Württemberg Devlet Sağlık Dairesi (LGA) tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde iki bin beş yüz boğmaca vakasının tespit edildiği ve bu nedenle salgından bahsedilebileceği belirtildi.

Bir sözcü, “Bu, raporlama zorunluluğunun başladığı 2013 yılından bu yana Ocak ile Mart başı arasında ölçülen en yüksek değer” açıklamasında bulundu. 2016 ile 2019 yılları arasında Baden-Württemberg'deki enfeksiyon sayısı 700 ila 1200 vaka arasındaydı. 2023'te sadece 29 vaka vardı.

Ergenlerde, yetişkinlerde ve aşılanmış birçok çocukta boğmaca öksürüğü çoğunlukla yalnızca uzun süreli bir öksürük olarak ortaya çıkar. Ancak popülasyondaki bağışıklığın azalması nedeniyle boğmaca patojeni bebekler için yaşamı tehdit edici hale gelir.

Eyalet sağlık departmanı şu ana kadar bir yaşın altındaki çocuklarda 122, 1-4 yaş arası çocuklarda ise 251 vaka tespit etti. Enfekte bebeklerin üçte ikisinin hastanede tedavi edildiği belirtildi. 

Doktorlar, aşının bazen yalnızca semptomların şiddetini azalttığından ve aşılanmış kişilerde bile boğmaca görülebildiğinden, enfekte olması muhtemel ve enfekte olduğu kanıtlanmış olanlara, özellikle de yeni doğanlara, aşılanmış olanlar da dahil olmak üzere, mesafe tavsiyesinde bulunuyor.

Berlin’de kızamık vakalarında endişe verici artış
Berlin'de kızamık vakalarında ciddi artış yaşandığı belirtiliyor. Berlin Senatosu, kızamık vakalarının artışının devam edebileceğini, bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini tavsiye etti.

Salı günü yapılan açıklamada, yılın başından bu yana geçen hafta sonuna kadar kentte 68 kızamık vakasının tespit edildiği, bu hafta ise 6 yeni vaka rapor edildiği belirtildi.

Senato Yönetimi, ebeveynlere yönelik uyarısında, çocuklarının enfekte olduğundan şüphelenen ailelerin doktora gitmesi gerektiğini belirtti. Mümkün olduğunda toplu taşıma araçlarını kullanmaktan kaçınmanın da fayda sağlayacağı hatırlatıldı.
©Sonhaber.eu

Berlin'de her gün bir kadın öldürülüyor Berlin'de her gün bir kadın öldürülüyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş