AB, NATO ve Belçika’nın Başkentti Brüksel ile Walon Brabant bölgesindeki onlarca okul pazartesi günü kapılarını açmama kararı aldı. Belçika medyasında yer alan bilgiye göre bu karara Pazar akşamı gelen bomba ihbarı neden oldu.

Walon- Brüksel Eğitim iletişiminden sorumlu genel müdür yardımcısı Cecile Marquette polisin bugün ilgili tüm kurumları ziyaret edeceğini ve gün içinde bir değerlendirme yapılacağını söyledi. Marquette okulların pazartesi günü tedbir amaçlı kapalı kalacağını kaydetti.

Marquette, “Panik yapmamalıyız. Son haftalarda pek çok okul benzer uyarılardan etkilendi. Okulların pazartesi günü tüm gün kapalı kalması bekleniyor ancak salı günü yeniden açılma ihtimalleri yüksek. Wallonie-Bruxelles Enseignement ağının web sitesi pazartesi günü düzenli olarak güncellenecektir.” dedi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş