La Libre Belgique gazetesinin aktardığına göre, koronavirüs pandemisinin sona ermesiyle durum iyileşse de, Belçika'daki hastanelerde hala yaklaşık 2.500 hastane yatağı, kullanılamıyor. Haberde, bu durumun çeşitli faktörlere bağlı olmakla birlikte temelde "sağlık personeli eksikliğinin bir sonucu" olduğuna dikkat çekiliyor. 

Elde edlen verilere göre Belçika'da toplamda 63 bin 438 hastane yatağı bulunuyor. Ancak bu yatakların yüzde 4'ü kullanılamıyor.

Belçika’da kurulmuş belediyeler arası bir sağlık şirketi olan Vivalia’nın Genel Müdürü Pascal Mertens gazeteye yaptığı açıklamada, tüm yatakların tekrar kullanıma açılmayacağını belirtti. Mertens “Bir yandan, sağlık öğrencisi sayısı artmadıkça personel eksikliği giderilemez. Diğer yandan, günlük hastane kabulleri artıyor ve bu nedenle hastaları uzun süre hastanelerde tutmak gerekmiyor.” dedi.

Vivalia, Lüksemburg ve Belçika’ 47 belediyede faaliyet gösteriyor ve hastane, poliklinik, huzurevi, bakım evi, psikiyatri bakım evi ve günlük bakım merkezlerinde sağlık ve bakım hizmetlerini yönetiyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş