Belçika’da 1 Kasım'da bir artan enflasyon ve maaşlar nedeniyle emekli maaşları ayarlanması gerçekleşmişti. Emekli maaşları 1 Ocak 2024 itibariyle refah artışı sayesinde yeniden yükselecek. 

Yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak'ta çalışanlar statüsüne dahil olanlar için asgari emeklilik maaşı yüzde 2,08 oranında artacak. Ancak, devlet memuru emekli maaşlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. 

Tam bir kariyer geçmişine sahip bekar bir kişinin asgari emekli maaşı brüt olarak 1.738,55 euro olacak. Çiftlerin ise 2.172,50 euroya çıkacak. Ayrıca, 2019 yılında başlayan asgari emekli maaşının üzerindeki emekli maaşları için %2'lik bir artış olacak.

Mayıs ayında emeklilerin tatil ödenekleri de yüzde 2,55 oranında artacak. Bu artış, emeklilerin mali durumunu iyileştirmeye yönelik önemli bir adım olarak gerçekleştiriliyor ve endekslemeye ek olarak yapılıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.