Belçika’da 1 Şubat 2024’den itibaren yürürlüğe girecek bazı değişiklikleri sizler için listeledik. İşte o değişiklikler…

Tren biletlerine zam
Demiryolu şirketi NMBS/SNCB, yükselen enflasyon ve işletme maliyetlerindeki artış gerekçesiyle, 1 Şubat'tan itibaren tren biletlerine ortalama yüzde 5,9 oranında zam yapılacağını açıkladı. Buna göre standart bilet, abonman ve çoklu seyahat bileti fiyatları artacak. 

Anvers, Gent, Charleroi ve Liège şehirlerinde City Pass fiyatları ile bisikletler için alınan ek ücretlere zam yapılmayacak.
 
Çocuklar ve gençlere ücretsiz psikolog hizmeti

Çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençler 1 Şubat itibariyle psikolog ve ortopedolog hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Federal Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke'un reformu kapsamında 12 aylık bir süre içinde sunulan seans sayısı yaşa, bakım türüne ve hizmet ağına göre belirlenecek. 12 aylık bir süre içinde sunulan seans sayısı yaşa, bakım türüne ve hizmet ağına göre belirlenecektir. Sağlık sigortası, seans başına ücretin büyük bir kısmını üstlenecek ve ödemeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirecek.

Bisiklet ve scooter kullananlar için yeni kurallar
1 Şubat'tan itibaren paylaşımlı scooter sayısı 20 bin'den 8 bin'e düşürülecek. Bunu yanı sıra bisiklet veya scooter belirlenen park alanının dışına park edilemeyecek. Özellikle yaya güvenliğini korumak adına getirilen yeni kurala göre Brüksel belediyeleri, bisiklet ve scooter park alanlarının sayısını artıracak. Proje ilk önce 11 beldede uygulanacak ve bu beldelerde belirlenen park alanları dışına bisiklet veya scooter park edilemeyecek. 

Ev sahipleri için önemli değişiklik 
Emlakçı aracılığıyla evlerini satmak veya kiraya vermek isteyen mülk sahipleri, 14 günlük cayma hakkı kuralına uymak zorunda kalacak. Ayrıca, aracılık sözleşmesinin süresi ve fesih bildirim süreleri de yeniden düzenlenecek. 

Mülk sahipleri ile emlakçı arasındaki sözleşmelerde, emlakçının satış veya kiralama için kullanacağı tanıtım kanallarının belirtilmesi zorunlu olacak. Bunun yanı sıra eğer ev sahibi emlakçının belgeleri (attest) temin etmesini isterse her bir belge için açıkça izin vermesi gerekecek. Emlakçının, bu belgelerin maliyetinin görev ücretine dahil olup olmadığını ya da ayrıca ücretlendirilip ücretlendirilmediğini açıklaması gerekecek. Talep edilen ücretin ise belgenin gerçek maliyeti ile uyumlu olması gerekecek.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.