Belçika'da 2024 yılından itibaren daha fazla vatandaş, gözlük camları ve optik kontakt lensler için sağlık sigortasından geri ödeme alabilecek. Bu karar, Ulusal Hastalık ve Engellilik Sigortası Enstitüsü (RIZIV) Sigorta Komitesi tarafından alındı.
 
Hristiyan Karşılıklı Yardımlaşma Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, mevcut durumda yalnızca dioptri değeri 7 (-7 veya +7) ve üstü olan gözlük camları ile dioptri değeri 7,75 ve üzeri olan optik kontakt lensler için geri ödeme yapılmakta. 

Yeni düzenlemeyle birlikte, sağlık sigortası, dioptri değeri en az 6 olan gözlük camları ve optik lensler için de geri ödeme yapacak. 

Belirtilen hedef kitle için, seçilen cam türüne ve optisyenin konvansiyonel olup olmadığına bağlı olarak cam başına 79 ile 369 euro arasında bir geri ödeme sağlanacak. 

En az -6 dioptriye sahip olanlar için bifokal, trifokal veya progresif camlar geri ödenirken, yeni geri ödeme kuralı tüm yaş grupları için geçerli olacak. 
 
Ayrıca, 18 yaş altı çocuklar ve 65 yaş üstü bireyler için özel geri ödeme kuralları devam edecek ve belirli koşullar altında bu gruplar da dioptri değeri 6'dan düşük olan gözlük camları için geri ödeme talep edebilecekler.

CM Sağlık Fonu Başkanı Luc Van Gorp, bu değişikliğin birçok Belçikalı için önemli bir fark yaratacağını belirtiyor. Gözlük ve lenslerin daha fazla insan için ulaşılabilir hale gelmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ediyor. 

Yeni uygulamanın önümüzdeki yıl içerisinde yürürlüğe gireceği belirtiliyor ancak henüz tarih belli değil.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Ksenia Chernaya - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş