Belçika’nın Pays de Herve kentinde gelen ihbarı değerlendiren polis ekipleri çalışlıklar içinde bulunan cansız bedenle ilgili saatlerce inceleme yaptı. Cinayet şüphesi ile yapılan aramada cansız beden olarak düşünülen vücut parçaları “cansız manken” çıktı.

Belçika basınında yer alan habere göre; Pays de Herve kentinde 22 Ağustos günü çalılık arazide yürüyüş yapan birkaç kişi, dalların altına saklanmış ve battaniyeye sarılmış vaziyette olan bir ceset gördükleri ihbarında bulundu. 

Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipler, ihbardaki gibi beden kısmı battaniyeye sarılı, ayakları dışarıda duran muhtemelen bir ceset ile karşılaştı. Olay yerini derhal güvenlik kordonuna alan polis, gerekli mercilere ihbar yaptı ve çevrede saatler süren bir inceleme başlattı. İnceleme sonucunda bedenin bir cansız mankene ait olduğu anlaşıldı.

Belçika basınına açıklama yapan Adli patolog ve Verviers Bölge Savcısı Gilles de Villers Grand Champ, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını dile getirdi. Champ, “Polisin suç mahalli için çok açık ve kesin talimatları var. Uzaktan fotoğraf çekebilirler ancak kontrol edemezler, hiçbir şeye dokunamazlar. Bunun üzerine hakimi bilgilendirdiler. Sulh yargıcı bu bağlamda cesede dokunabilecek tek kişi olan adli tabibi gönderdi. Adli tabip cesede yaklaştığında olay anlaşıldı.” dedi.

Çevrede bulunan bölge sakinleri polisin saatler süren incelemesinden cansız manken çıkmasını gülünç olarak değerlendirdi.

Belçika kanunlarına göre cinayet şüphesi bulunan durumlarda, sorumlu hakimin bir adli tabip görevlendirmesi gerekiyor. Cesede sadece adli tıp yetkilileri müdahale edebiliyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş