Belçika’da birçok sendika artan enerji fiyatları ve hayat pahalılığını protesto etmek için önümüzdeki hafta genel greve gidecek. Grev günü oluşacak aksaklıklardan çekinen Brüksel havalimanı şimdiden onlarca uçuşun iptal edildiğini açıkladı. Toplu taşıma şirketleri yolcuları güncel bilgileri takip etmeleri hususunda uyardı.

Enflasyonun son 47 yılın zirvesine ulaştığı Belçika'da sendikalar 9 Kasımda enerji krizi ve hayat pahalılığını protesto etmek için ülke genelinde grev kararı aldı. 

Sendikalar, gaz ve elektrik için bir tavan fiyat ve ücret standardı getirilmesi gibi hukuki değişiklikler talep ediyor.

Sendikaların genel grev kararı sonrasında ulaşımda oluşacak aksaklıkların önüne geçmek isteyen Brüksel Havalimanı, 9 Kasım’da bazı uçuşların iptal edileceğini açıkladı.

Brüksel Havalimanından yapılan yazılı açıklamaya göre, genel grev nedeniyle ulaşımın ciddi ölçüde aksaması beklendiği belirtildi ve aynı gün yapılması planlanan uçuşların yaklaşık yüzde 40'ının iptal edildiğini duyurdu.

Kaostan kaçınmak için ek önlemlerin gerekli olup olmadığı konusunda hava yolları ile görüşmeler devam ediyor. Etkilenen yolcular, hava yolları tarafından kişisel olarak bilgilendirilecek. Seyahat edebilecek yolcuların ise yanlarına sadece el bagajı almaları öneriliyor.

Toplu taşımada sıkıntı yaşanabilir
Önümüzdeki hafta Çarşamba günü yapılacak genel grevde toplu ulaşım araçlarında da sıkıntıların oluşabileceği belirtildi. NMBS, De Lijn ve MIVB şimdiden yolcuları uyardı ve evden çıkmadan hangi hatların hangi saatler ve güzergahlarda çalıştığına bakılması tavsiyesinde bulundu. 

De Lijn daha çok Flaman bölgesinde sorunlar yaşanacağını tahmin ederken, Brüksel’de çalışan toplu taşıma şirketi MIVB henüz hangi hatların çalışmayacağının net olmadığını, önümüzdeki hafta bu konuda daha fazla açıklık getirileceğini aktardı. 

NMBS ise demiryolları çalışanlarının genel olarak akşam saat 22’de greve başlayacağını, hangi hatlarda nasıl değişiklik olacağı konusunun ise önümüzdeki hafta netleşeceğini aktardı. 

Ülkede enflasyon son 48 yılın zirvesinde
Belçika İstatistik Kurumunun (Statbel), 28 Ekim'de yayımladığı verilere göre Ülkede enflasyon, yüzde 12,27 ile 1975 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye ulaştı.
© Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.