Avusturya’nın Graz şehrinin Lend semtinde göçmen çocuklarının yoğun olduğu bir okulda sarf edilen skandal sözlerin büyük tartışma yarattı.

Der Virgül gazetesinin haberine göre, Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Federal Meclis Üyesi Markus Leinfellner, ülkenin ikinci büyük kenti Graz’ın çoğunlukla yabancı ve Müslüman öğrencilerin gittiği Lend semtindeki bir okulda Avrupa Birliği seçimleriyle ilgili düzenlenen programa katıldı. Programda bir konunşma yapan Leinfellner ‘domuz eti yemeyen insanların teröre eğilimli olduğunu’ iddia etti.

SPÖ partisi: FPÖ Federal Meclis Üyesi Leinfellner istifa etmeli!
Bu konuşmanın videosunu SPÖ’lü siyasetçi Mustafa Durmuş kamuoyuyla paylaşarak, FPÖ’nün özür dilemesi gerektiğini belirtti.

FBI: Trump'a suikast düzenleyen kişinin kimliğini açıkladı FBI: Trump'a suikast düzenleyen kişinin kimliğini açıkladı

Durmuş Der Virgül’e yaptığı açıklamada “Bu kapsamlı ve ayrımcı ifadeler yalnızca temelden yanlış olmakla kalmıyor, aynı zamanda İslamofobik ve Yahudi karşıtı önyargıları da yansıtıyor. Okullarımız her türlü ayrımcılık ve nefretten uzak, güvenli ve saygı duyulan yerler olmalıdır. FPÖ Federal Meclis Üyesi Leinfellner’in istifasını talep ediyorum. FPÖ’nün özür dilemesi ve sonuç çıkarması gerekiyor.” dedi.

Okul topluluğunun bu olaya net ve kararlı bir şekilde tepki vermesinin önemli olduüğujnu belirten Durmuş, “Okul liderleri ve öğretmenler bu tür yorumların hoş görülmeyeceğini göstermeli ve kapsayıcı ve saygılı bir öğrenme ortamını teşvik etmek için derhal harekete geçmelidir.” İfadesini kullandı.

SÖZ partisi: Leinfellner'i derhal tüm siyasi makamlardan uzaklaştırın!
SÖZ Partisi  tarafından bugün APA/OTS aracılığıyla yayınlanan basın bildirisinde ise FPÖ Meclis Üyesinin yaptığı ırkçı açıklamalar şiddetle kınandı. Açıklamada  “Domuz eti tüketmemenin insanları intihar saldırılarına karşı daha az savunmasız hale getireceği iddiası sadece aptalca değil, aynı zamanda son derece ırkçı ve bölücüdür” ifadesi kullanıldı.

Olayla ilgili bir açıklamayı sorumlu makamlara sunulacağı belirtilen açıklamada, Leinfellner hakkında derhal cezai işlem başlatılmasını talep edildi.

SÖZ Başkanı Hakan Gördü açıklamasında,  “FPÖ'yü, Leinfellner'i derhal tüm siyasi makamlarından uzaklaştırmaya ve onun açıklamalarıyla açıkça arasına mesafe koymaya çağırıyoruz. Bu tür ajitasyonun toplumumuzda yeri olmamalıdır” şeklinde vurgu yaptı.

“Bu açıklama yalnızca Müslüman ve Yahudi Ortodoks topluluklarına yönelik bir saldırı değil, aynı zamanda Avusturya’yı çeşitlilik içeren bir toplum haline getiren değerlere de bir saldırıdır.” diyen Gördü, “Tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ırkçı kışkırtmaya karşı birlikte çalışmaya ve saygıyla, bir arada yaşamayı savunmaya çağırıyoruz” dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş