Belçika'da Psikiyatri hastanesine zorunlu yatırılan genç sayısı iki kat arttı Belçika'da Psikiyatri hastanesine zorunlu yatırılan genç sayısı iki kat arttı

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Waregem1 yerel radyo istasyonunun bir sunucusunun dinleyicilere kendisini "vurmayı denemeleri" yönünde çağrıda bulunması üzerine şikayette bulundu. Waregem1 radyosu sunucunun yaptığı bu “talihsiz” açıklama için özür diledi.

Olay, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yapılan suikast girişiminin akabinde gerçekleşti. Yerel radyo istasyonu Waregem1’de yayınlanan bir programın sunucusu çarşamba günü önce Fico'nun çarşamba öğleden sonra Handlova kasabasında bir toplantı sırasında yakın mesafeden vurulduğunu, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve saldırganın yakalandığını aktardı.

Sunucu, haberleri aktardıktan sonra dinleyicilere, " Alexander De Croo'yu vurmayı düşünen, ancak o adamın güvenliği nedeniyle bunu yapmaya cesaret edemeyen herkese. Bir başbakanı vurmanın mümkün olduğunu görüyorsunuz. Bu yüzden, ne duruyorsunuz, devam edin." şeklinde bir konuşma yaptı.

Perşembe günü Waregem1 radyosu tüm dinleyicilerinden özür diledi. Radyodan yapılan açıklamada sözü edilen sunucunun ifadesinin espri mahiyetinde kastedilmiş olabileceğini ancak yersiz bir açıklama olduğu belirtildi. Açıklamada, yönetimin konuyu incelediği ve böyle bir durumun tekrarlanmaması için adımlar atılacağı ifade edildi.

Başbakan De Croo’nun ofisinden yapılan açıklamada, radyo sunucusu hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. Açıklamada “Şiddete çağrıda bulunmak suçtur. Şikayet Waregem polisine yapıldı. Başbakan kampanyasına devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Başbakan De Croo bugün basına yaptığı açıklamada, radyo sunucusu ile bizzat telefonda görüştüğünü, yapılan yanlışı kendisinin de kabul ettiğini ve hakkında şikayetçi olunmasını anlayışla karşıladığını dile getirdi.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş