Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Avusturya’da cep telefonu ve internet kullanıcılarını Nisan ayında zamlar bekliyor. Ülkede mobil ve internet hizmetlerinin büyük çoğunluğu, enflasyona endeksli sözleşmeler kapsamında sunuluyor. Bu kapsamda Nisan 2024 itibarıyla tarifelere yüzde 2,9 oranında zam yapılacak.

Mevcut verilere göre, Avusturya’daki cep telefonu tarifelerinin yaklaşık yüzde 60’ı ve internet aboneliklerinin yüzde 90’ı, tüketici fiyat endeksi üzerinden her yıl otomatik olarak güncelleniyor. Bu düzenleme sayesinde operatörler, müşterilere ek fesih hakkı tanımadan fiyat artırabiliyor.

Geçen yıl tarifelere enflasyon farkı nedeniyle yüzde 7,8 zam yapılmıştı. Bu yıl ise yüzde 2,9 oranında bir artış yürürlüğe girecek.

  • Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.

Uzmanlar, 2020 yılından bu yana tüketici fiyat endeksinin toplamda yüzde 27 yükseldiğini belirtiyor. Bu artış, son yıllarda abonelik ücretlerinde ciddi artışlara yol açtı.

Türkiye’ye gidecek gurbetçilerimiz için vinyet ve otoyol ücretleri listesi
Türkiye’ye gidecek gurbetçilerimiz için vinyet ve otoyol ücretleri listesi
İçeriği Görüntüle

Örneğin, 2020 yılında üç kişilik bir hanede üç cep telefonu hattı ve bir internet aboneliği olduğunu varsayalım. Cep telefonu tarifesi için aylık 20 euro ve internet bağlantısı için 35 euro ödendiğinde, bu fiyatlar o tarihten bu yana toplamda yüzde 27 arttı. Bu da aylık 25,75 euro, yıllık ise 309 euro fazladan ödeme anlamına geliyor.

Uzmanlar, uzun süredir aynı tarifeyi kullanan müşterilere yeni kampanyaları inceleyip uygun olanlara geçmelerini tavsiye ediyor.
©Sonhaber.eu
 

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.