Avusturya bakanlar kurulu ülkedeki yolların kullanımına karşı aldığı vinyet (Vignet) ücretlerinde değişikliğe gitti. Karar doğrultusunda 2024 yılı için bazı vinyetlerin fiyatı sabit kalırken, bazılarında indirim uygulandı. Bunun yanı sıra sadece 1 gün geçerli yeni bir vinyet hizmete sunuldu.

Sılayolu.com sitesi tarafından derlenen habere göre yeni fiyatlar şu şekilde: 

2023 yılında 3,5 tona kadar olan otomobiller için;
10 günlük vinyet 9,90 Avro
2 aylık vinyet 29,00 Avro
Yıllık vinyet 96,40 Avro

2024 yılında 3,5 tona kadar olan otomobiller için;
1 günlük vinyet 8,60 Avro
10 günlük vinyet 11,50 Avro
2 aylık vinyet 28,90 Avro
Yıllık vinyet 96,40 Avro

Avustıuraya’dan geçecek olan araç sürücüleri gerekli olan vinyetleri ülkeye girdiklerinde “Vignette” tabelası bulunan gişelerden veya akaryakıt istasyonlarından satın alabiliyor. Online vinyet almak isteyenler ise www.asfinag.at internet adresinden satın alabiliyor. Ancak bireysel araçlar için online satın alınan vinyetlerin, 18 gün sonra aktif hale geleceğini dikkate almak gerekiyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Asfinag.at

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş