Viyana'nın Favoriten bölgesinde, özellikle Reumannplatz ve çevresinde son birkaç haftadır yaşanan olaylar nedeniyle büyük bir bölgeye silah yasağı getirildi.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner'in önerisiyle alınan bu karar, Mart ayında Reumannplatz çevresinde yaşanan altı ağır yaralanma vakası ile aralarında genç bir askerin de bulunduğu bıçaklama olaylarından kaynaklanmakta. Yasağın ana amacı, bölgedeki suç oranlarını düşürmek ve özellikle genç kadınlara yardım etmeye çalışırken saldırıya uğrayanların sayısını azaltmak.

AP bozulan cihazların tamirini kolaylaştıracak düzenlemeye onay verdi AP bozulan cihazların tamirini kolaylaştıracak düzenlemeye onay verdi

30 Mart 2024 Cumartesi günü saat 08:00 itibarıyla başlayan yasak, Kulturen Meydanı'ndan Reumannplatz’a kadar uzanan ve Hauptbahnhof, Laxenburger Straße, Schröttergasse, Bürgergasse, Reumannplatz, Herndlgasse, Gudrunstraße ve Sonnwendgasse gibi önemli noktaları içine alan bir bölgeyi kapsıyor. Bu geniş alanda bıçak ve maçete gibi kesici aletler ve başka birine zarar verme potansiyeli olan aletler de dahil olmak üzere tüm silahların taşınması yasaklandı.

Yasağa uymayanlara 1.000 Euro’ya kadar ceza uygulanacak. Birden fazla ihlalde bulunanlar ise 4.600 Euro’ya kadar para cezası ile karşı karşıya kalacak. 

Yasağın süresi, 30 Haziran 2024 tarihine kadar olacak ve haftanın her günü, günün 24 saati geçerli olacak.

Bu yönetmelikle Viyana'nın bu bölgesinde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.