Merkez üssü Kahramanmaraş ilinin Pazarcık mevkiinde gerçekleşen deprem çevre illerde de büyük çaplı yıkıma neden oldu. Son açıklamalara göre binin üzerinde insan hayatını kaybetti, binlerce insan yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu acı tablo karşısında Avrupa’daki Türkler farklı kurumlar aracılığıyla yardım kampanyaları başlattı. 

SonHaber’e ulaşan yardım kampanyası duyuruları şu şekilde sıralanmakta:

NOT: Haber gelen son kampanya bilgilerine göre güncellenmektedir.

Rode Kruis'den özel bağış hattı
Rode Kruis, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım için özel bir hesap numarası açtı. 
Yardım etmek isteyen vatandaşlar Giro 7244 üzerinden bağış yapabilecek.

UID Hollanda ve Belçika yardım kampanyası
UID bölge Başkanı Hasan Tekten ve Belçika UID bölge başkanı Enis Çimen tarafından görevlendirilen UID Eindhoven Başkanı Zafer Gültekin,  depremzedelere ulaştırmak üzere battaniye, elektrikli soba, kazak, bot, çocuk bezi, powerbank ve bebek maması bağışlarının toplandığını ve bu malzemenin Belçika üzerinden kiralanan bir kargo uçağı ile Türkiye’ye nakledileceğini belirtti.

Özellikle yeni ürünlerin kabul edileceğini belirten Gültekin, işverenlere de seslenerek kampanyaya destek olmaya çağırdı. Gültekin toplanan malzemelerin Kızılay koordinasyonunda dağıtılacağını, ikinci el yani kullanılmış ürünlerin alınmayacağını kaydetti.

Gültekin yardımda bulunmak isteyen vatandaşların malzemeleri, Hollanda’da Ruysdaelbaan 43, Eindhoven adresindeki UID merkezine bırakabileceğini belirtti. 

Hollanda Gönüllüleri Vakfı bağış kampanyası
Türkiye’de gerçekleşen deprem nedeniyle pazartesi günü bağış kampanyası başlatan Hollanda Türk Gönüllüleri Vakfı (HTGV), şimdiden 100 bin euroya kadar yardım toplamayı başardı.

SonHaber’e kampanya ile ilgili açıklama yapan HTGV başkanı Nuray Murat Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem için sabah saatlerinde açılan bağış kampanyasına birkaç saat içerisinde neredeyse 100 bin euro toplandığını belirtti.  Murat, toplanan bağışların direk olarak AFAD ve Kızılay ile işbirliği içerisinde organize şekilde dağıtıldığını belirtti.

Vakıf daha önce de izmir, Elazığ depremi, Ege ve Akdeniz orman yangınları, Kastamonu ve Karadeniz sel felaketinde kampanya yaprak felâketzedelerin maddi manevi yanlarında olmuştu.

Nuray Murat özellikle bağış konusunda vatandaşların bildiği kurumlar aracılığıyla bağış yapomasının önemine vurgu yaptı.

Bağış yapmak isteyen vatandaşlar için:
IBAN: NL14INGB0007661507
TNV: STICHTING HOLLANDA TURK GONULLULER VAKFI
Açıklama: DEPREM

Hollanda Diyanet Vakfı bağış kampanyası
Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre birçok ili etkileyen deprem nedeniyle ülkemizin başı sağ olsun, geçmiş olsun. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına da sabır ve metanet diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Deprem nedeniyle başlatılan yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların Yardım Kampanyası sayfasından bağış yapabileceği belirtildi.

Sayfa yoğunluğu oluşması halinde bu sayfa üzerinden de bağış yapılabiliyor.

DİTİB, Türkiye depremi yardım kampanyası 
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), bugün başta Kahramanmaraş ve Gaziantep  olmak üzere oldukça geniş bir bölgeyi etkileyen depremin ardından nakdi yardımda bulunmak isteyenler için yardım kampanyası başlattı.

DİTİB Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy, Türkiye’de meydana gelen depremin ardından taziye mesajı yayınladı, “Bugün güzel memleketimiz Türkiyemiz’de meydana gelen ve başta Kahramanmaraş ve Gaziantep  olmak üzere oldukça geniş bir bölgeyi etkileyen deprem haberiyle uyandık. Bölgeden gelen ilk haberlere göre, oldukça yıkıcı olduğu görülen depremde çok sayıda insanımızı kaybettiğimizi anlıyoruz. Can kayıplarının artmasından da ciddi şekilde endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

DİTİB, nakdi yardımı yapmak isteyenler için “Türkiye Depremi Yardım Kampanyası” adıyla hesap numarası paylaştı.

Atasoy, gönüllülük esasına bağlı kampanyaya destek vermek isteyenlerin DITIB web adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE95 5023 4500 0141 4300 09 numaralı IBAN hesabına havale yapılabileceğini belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.