Bu yıl mart ayı sonunda girdiğimiz yaz saati uygulaması bu hafta sona eriyor. Pazar günü saatler bir saat geri alınacak. Bununla birlikte Türkiye; Hollanda, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, İsveç gibi Avrupa ülkelerinden 2, İngiltere’den ise 3 saat önde olacak.

Her yıl Ekim ayının son hafta sonunda olduğu gibi, bu hafta da 29 Ekim Cumartesiyi 30 Ekim Pazar gününe bağlayan gece saatlerinde saatler 03:00’ü gösterdiğinde bir saat geri alınacak. Kış saati uygulaması 26 Mart 2023'e kadar devam edecek. 

Kış saatine geçilse de Hollanda’da hava yaz havası
Ancak kış saati şu an için Hollanda’nın kış havasına büründüğü anlamına gelmiyor. Tam tersine saatlerin ayarlandığı gece hava çok ılıman ve 12 ila 14 derece arasında seyredecek. Yazdan kalma son günlerin yaşanacağı önümüzdeki hafta sıcaklıklar da artacak.

Weeronline meteorologlarına göre hafta sonunda sıcaklıklar 20 ila 24 derece arasında seyredecek ve yaz günlerini anımsatan bir ılımanlıkta geçecek.

Pazar günü yer yer bulutlu olsa da güneş kendini gösterecek. Sıcaklıklar kuzeyde 18, güneyde 22 derece olacak. Ülkenin orta kesimlerinde ise yaklaşık 20 derece civarında seyredecek. 

Ekim ayı ortalama sıcaklıkları normal şartlarda 13 ila 14 derece arasında olmasına rağmen bu hafta Çarşamba günü sıcaklıklar 17 ila 20 derece arasına kadar çıkacak. Perşembe günü ise 18 ila 22 derece arasında seyredecek. 

Cuma günü sıcaklık biraz daha artacak ve ülkenin hemen her yerinde sıcak bir gün olacak. Sıcaklıkların kuzeyde 20 dereceye, güneyde ise 24 derece kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Türkiye ile saat farkı 2 saate çıkacak
Bilindiği üzere 2016 yılında Türkiye kalıcı yaz saati uygulamasına geçti. Avrupa’da ise halen yaz – kış saati uygulaması devam etmekte. Bu hafta sonu Avrupa’nın kış saatine geçmesi ile Türkiye ile arasındaki saat farkı 2 saate çıkacak. İngiltere ile Türkiye arasındaki saat farkı ise 3 saate çıkmış olacak.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.