Avrupa Trafik Polisleri Birliği RoadPol tarafından organize edilen “2023 ROADPOL Hız Maratonu” denetim haftası bugün başladı. 23 Nisan’a kadar devam edecek hafta içerisinde birçok noktada ek hız kontrolleri gerçekleştirilecek. Bu hafta Cuma günü ise tüm ülkelerde ortaklaşa, 24 saatlik hız kontrolü yapılacak. 

Avrupa genelinde 10’uncu kez düzenlenen trafik kontrolü haftasına aralarında Hollanda, Belçika ve Almanya trafik polislerinin de olduğu binlerce polis katılacak. Polisler aktif olarak trafik kontrol noktalarında bulunacak, ayrıca belirlenen hem şehir içi hem de otoyollardaki noktalara radarlar yerleştirilecek.

Hafta boyunca farklı ülkeler farklı günlerde hız kontrollerine ağırlık verecek. Bayramın birinci gününe denk gelen Cuma günü ise tüm katılımcı ülkelerde aynı anda, 24 saatlik hız kontrolü yapılacak.

2023 Roeadpol Hız Maratonu haftası dolayısıyla tüm Avrupa ülkelerinde, ülkenin belirlediği hız sınırına göre normal kontroller devam edecek, bazı hatlara ek radarlar yerleştirilecek.

Çeşitli ülkeler radar kontrollerini bir veya birkaç gün ile sınırlarken, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya, Baden Württemberg ve Brandenburg eyaletlerinde tüm hafta boyu radarlı trafik kontrolü yapılacağı belirtildi. Hessen ve Bayern gibi eyaletlerde radarlı trafik hız kontrolü 21 Nisan günü daha da yoğunlaştırılacak.

Roadpol’dan yapılan açıklamaya göre geçen yıl düzenlenen ve 19 ülkenin katılımıyla düzenlenen Hız Maratonunda, 14 bin 900'den fazla polis memuru görev aldı, en az 10.500 kontrol noktasında 3 milyondan fazla araç kontrolden geçirildi.  

2022 Hız Maratonunda hız sınırını aştığı için durdurulan 27 bin 963 sürücüye anında ceza yazıldı, 104 bin 315 kişiye çeşitli trafik ihlallerinden ceza kesildi. Yollara kurulan radarlar tarafından hız sınırını geçtiği belirlenen 76 bin 352 sürücünün adresine ise ceza makbuzu gönderildi. Roadpol, 2022 yılında çok sayıda sürücünün de ehliyetine el konulduğunu açıkladı.

Geçen yıl kesilen cezalarda rekor Almanya'nın Bavyera eyaletinde verildi. Bu eyalette normalde saatte 80 km hız sınırına sahip bir taşra yolunda, bir sürücünün saatte 190 km. hız yaptığı tespit edildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.