İnternet üzerinden çocukların cinsel içerikli görüntülerinin yer aldığı paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla aralarında dördü Belçikalı olmak üzeri toplamda 31 kişi tutuklandı. Toplam 200 bin fotoğraf ele geçirildi.

Küçüklerin cinsel istismar görüntülerine karşı düzenlenen geniş çaplı operasyonda yakalanan kişilerin, mesajlaşma servisi aracılığıyla istismar görüntülerini paylaştığından ve bulundurduğundan şüpheleniliyor.

Operasyonların; ABD Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi (NCMEC), güneybatı Fransa'da yaşayan 30'lu yaşlarındaki bir adamın reşit olmayanlara yönelik cinsel istismar görüntülerine sahip olduğunu bildirmesi üzerine başlatıldı.

Yapılan soruşturmada tartışma grubunun, sekiz yöneticinin ve üç güvenli depolama yerinin belirlenmesini sağladı. Bu sayede yaklaşık 700 kişinin kimliği tespit edilebildi. 

Operasyon kapsamında 13-17 Kasım tarihleri arasında Fransa ve İspanya'da 10, Macaristan'da 5, Belçika'da 4 ve Bulgaristan'da 2 kişi tutuklandı. Operasyon ve soruşturmanın diğerlerinin yanı sıra Finlandiya, Romanya ve Ukrayna'da da devam edeceği belirtildi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş