Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamada, AB'nin "DiscoverEU" (Avrupa'yı keşfet) programı kapsamında 18 yaşındaki 36 bin gence, Avrupa’yı seyahat edebilmelerine olanak sağlayan ücretsiz tren bileti verileceği duyuruldu. Gençlerin bu olanaktan faydalanabilmesi için internet üzerinden birkaç soruyu cevaplaması gerekiyor. 

Ücretsiz tren bileti kampanyasına 2005 doğumlu gençlerin, Avrupa Gençlik Portalı'nda hazırlanan sayfa üzerinden başvuru yapması gerekmekte. Başvurular bugün başladı ve 18 Ekim'e kadar devam edecek.

Kampanyaya AB ülkelerinin yanı sıra Erasmus+ programına dahil olan İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye'den gençler katılabiliyor. 

Ücretsiz seyahat imkanı elde eden gençler, biletleri 1 Mart 2024 ile 31 Mayıs 2025 arasında en fazla 30 gün boyunca kullanabilecek.

Seçilen 36 bin genç, aynı zamanda toplu taşıma, kültürel mekanlar ve faaliyetler, konaklama, gıda, spor gibi alanları da kapsayan yaklaşık 40 bin noktada indirim imkanından faydalanabilecek. Biletler, Avrupa'nın bazı yerlerinde adalara veya tren imkanı olmayan bazı noktalara gidişler için de kullanılabilecek.

Biletler için "https://youth.europa.eu/discovereu_en" adresini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş