Arnhem’de bazı cami yönetimleri, geçtiğimiz ay Irkçı ve aşırı sağcı Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin Kur’an-ı Kerim’e saldırı eylemine karşı tepki olarak, şehir merkezinde “Yakma, Oku” etkinliği gerçekleştirdi.

Jansplein’de gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim dağıtma etkinliğini organize eden altı cami vakfı bu protesto eylemi ile hukuken hiçbir kutsal kitabın yakılmamasını, dinlere ve insan haklarına saygı gösterilmesini, öz değerlere dokunulmamasını talep etti. Vakıf yöneticileri aynı zamanda yabancı düşmanlığının körüklenmemesi tavsiyesinde bulunuldu.

IMG-20240212-WA0020 (1)

Etkinlikte, meydandan geçenlere ücretsiz Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi, İslam’ı anlatan broşür dağıtıldı ve ayrıca tatlı ikram edildi.

IMG-20240212-WA0001 (1)

Etkinliğe katılarak hediye edilen Kur’an-ı Kerim’den alan Hollandalılar, bu etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, halkın birbiriyle daha iyi diyalog kurarak, insanları birbirine bağlayacak ve onları daha güçlü kılacak şeylerin olmasının önemine vurgu yaptı.

IMG-20240212-WA0006 (1)

©Sonhaber.eu
Fotoğraflar: Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.