Irkçı ve İslam karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) hareketi, 23 Mart Cumartesi günü Arnhem’de Kuran-ı Kerim yakmak için belediyeye başvurdu. Ancak bu başvuruları Belediye Başkanı Ahmed Marcouch tarafından kabul edilmedi. Marcouch Kur’an yakma eyleminin yasaklandığını açıkladı.

Belediye Başkanı Marcouch, Arnhem Belediye Meclisi’ne gönderdiği yazıda Pegida’nın Kuran yakma eylemini yasakladığını duyurdu ve gösteri ve buna eşlik eden yakmaların devam etmesi durumunda kamu güvenliğinin garanti edilemeyeceğini belirtti.

Yıldırım Usta: Demek ki istenince oluyormuş!
Konuya ilişkin bir yazılı açıklama yapan Arnhem Belediyesi DENK Partisi Meclis Üyesi Yıldırım Usta, yasaklama kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Usta, “Demek ki istenince oluyormuş. Biz bu yasağın gerçekleşmesi için belediye meclisinde 9 önerge sunduk ve hiçbiri kabul görmedi. Bu karar, toplumun huzur ve güvenliğini koruma adına önemli bir adımdır. Belediye Başkanı'nın uyarılarımıza kulak verdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Usta sözlerine şu şekilde devam etti: 

yıldırım usta Arnhem
Kuran yakma eylemi, alçakça ve provokatif bir harekettir. Bu tür nefret eylemleri, Müslüman topluluğunu derinden incitmekte ve toplumda büyük bir huzursuzluk yaratmaktadır. Özellikle mübarek Ramazan ayında böyle bir eylemin gerçekleştirilmek istenmesi, daha da provokatif ve saygısız bir tavır sergilemektedir. Müslümanları hedef alan bu tür nefret dolu eylemlere karşı güçlü bir tavır sergilemek, toplumda barış ve uyumun sağlanması adına önemlidir.
DENK Partisi olarak, bu tür nefret eylemlerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve Müslüman topluluğunun haklarını korumak için gereken her türlü adımı atmaktan çekinmeyeceğiz. Toplumun huzuru ve güvenliğini sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Ocak ayındaki eylem kontrolden çıktı
Pegida lideri Edwin Wagensveld' 13 Ocak'ta Arnhem'de Kur’an-ı Kerim yakma girişimi gerçekleştirdi. Bu eylem öncesinde şehirdeki birçok cami belediyenin bu eylemi durdurması çağrısı yaptı. 
Belediye tarafından izin verilen eylemde, ortalık karıştı.  Gele Rijdersplein meydanında meydana gelen olaylar sırasında, çoğunluğu Türklerden oluşan kalabalık bir grup gösterici, Wagensveld'in bu eylemini engelledi.

ETA EuroTürkassist, gurbetçilerimize sıla yolunda yol yardım hizmeti vermeye devam ediyor ETA EuroTürkassist, gurbetçilerimize sıla yolunda yol yardım hizmeti vermeye devam ediyor

Belediye Başkanı Marcouch olaylrdan sonra belediye meclisinde yaptığı açıklamada, Kur'an yakılmasının ülke çapında yasaklanması için Den Haag'da lobi faaliyetlerinde bulunacağını belirtti ancak, kendi kentinde gerçekleşen Kur’an yakma eylemi için “Böyle olacağını tahmin etmedik. İkinci olayda hemen müdahale ettik.” dedi. Marcouch,  Pegida'nın yapmak istediklerinin “kınanacak, iğrenç” bir durum bulduğunu belirtirken, gösteri hakkının temel bir hak olduğunu belirtti, “her ne kadar bundan rahatsızlık duysam da varlığını sürdürüyor” ifadesini kullandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.