İngiltere’den Durham, Surrey, and Royal Holloway Üniversitelerinin yürüttüğü araştırmada, yapay zekanın klavyedeki tuş seslerini dinleyerek, yazılanları yüzde 95 doğruluk oranıyla aktarabildiği belirlendi.

Araştırmacılar önce yapay zekayı 2021 model bir bilgisayardaki tuş vuruşlarından çıkan sesleri tanıyacak şekilde kodladı. Bu sayede yapay zeka, çevrimiçi görüşme sırasında ve bir telefon aracılığıyla mikrofon vasıtasıyla her tuş vuruşunu ayırt etmeyi başardı.

Sputnik Haber sitesinin haberinde araştırma sonuçlarının endişe verici olarak nitelendirildiği belirtildi. Araştırmacılar bu durumun özellikle bilgisayar korsanlığı noktasında ciddi açık yaratabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlara göre yapay zeka teknolojilerinin bilgisayar korsanları tarafından bu doğrultuda eğitilmesi, ciddi güvenlik zafiyetlerini de beraberinde getirecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.