Halk arasında “gülme gazı” veya “güldürücü gaz” olarak bilinen nitröz oksit kullanımı ile ilgili yapılan bir araştırma, şuana kadar bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkarttı. Polis tarafından Maastricht ‘ne yaptırılan ve TNO ve LUMC işbirliği ile gerçekleşen araştırmaya göre gülme gazı kullanımı, solunduktan en az bir saat sonra nefes ve kanda ölçülebiliyor.

Şimdiye kadar gülme gazının etkisinin ne kadar süre devam ettiği ve sürüş kabiliyetini nasıl etkilediği bilinmiyordu. Artık davranışsal etkilerin ilk yoğun solunmadan sonra dahi tamamen ortadan kalkmadığı tespit edilmiş oldu. Alınan sonuçlara göre bu gaz sürüş kabiliyeti üzerinde büyük etki yaratıyor ve konunun daha fazla araştırılması gerekiyor.

Polis, eğlence amaçlı gülme gazı kullanımının, ölümlü ya da ciddi yaralanmalarla sonuçlanan önemli sayıda trafik kazasında rol oynadığından şüpheleniyor. Bu amaçla gerçekleştirilen çalışmada, güldürücü gazın tespit edilebilirliği ve etkileri üzerine bir araştırma yapıldı. Mevcut trafik kurallarına göre polis sadece araç içinde silindirler veya ampuller bulunması durumunda müdahale edebiliyor.

Polis kayıtları, 2021 yılında 4.938, 2022'de 4.586 ve 2023'de ise 2.153 trafik kazasının, gülme gazının etkisiyle meydana geldiği ihtimalini gösteriyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.