Testaankoop tarafından yapılan son araştırma, güneş kremlerinin etkinliği konusunda ciddi sorunlar olduğunu gözler önüne serdi. Faktör 50/50+ koruma sunan 14 yüz güneş kreminin test edildiği çalışmada, 6 ürünün ambalajında belirtilen korumayı sağlamadığı tespit edildi. 

UVA ve UVB ışınları, her ikisi de cilt kanseri riskini artıran faktörler olduğu için, bu bulgular oldukça önemli.

Belçika’da trafik kontrolünde yakalan sürücünün 6 milyon euro ödenmemiş cezası çıktı! Belçika’da trafik kontrolünde yakalan sürücünün 6 milyon euro ödenmemiş cezası çıktı!

Araştırma kapsamında incelenen ürünler arasında ISDIN Fotoprotector FusionWater Magic SPF50, Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid SPF50, Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF50+, Rituals Invisible Sun Protection Face Cream SPF50+, Nivea Uv Gezicht Sensitive 50 ve Vichy Capital Soleil Protective Velvety Cream SPF 50+ yer aldı. 

Test sonuçları, bu ürünlerin ya UVA ya da UVB ışınlarına karşı vaat edilen korumayı sağlamadığını gösteriyor. Özellikle Vichy Capital Soleil Protective Velvety Cream SPF 50+, ne UVA ne de UVB ışınlarına karşı koruma sağlıyor.

Testaankoop sözcüsü Laura Clays, "Ambalajda belirtilen korumayı sağlamayan ürünlerin her yıl tekrar keşfedilmesi kabul edilemez.  Bağımsız laboratuvarlarda kapsamlı testler yapıyoruz ve geçerli normlara göre test ediyoruz, ancak sonuçlarımız üreticilerin kendilerinin belirttikleriyle büyük ölçüde farklılık gösteriyor." dedi.

Testaankoop, analiz sonuçlarını Federal Halk Sağlığı Servisi'ne ileterek, tüketicilerin korunması için gerekli adımların atılmasını talep etti. 

Güneş kremlerinin etiketlerinde belirtilen koruma seviyesine ulaşmaması, cilt sağlığı için ciddi bir risk oluşturuyor ve bu konuda tüketicilerin dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.