Apple iPhone'larda Lightning yerine USB Type-C kullanmayı kabul etti. The Wall Street Journal tarafından düzenlenen bir etkinlikte bir Apple yetkilisi merak edilen soruya yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'nin (AB), 2024 yılı itibariyle satılan bütün akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeye son onayı vermesinin ardından, Apple cephesinden ilk defa konuyla ilgili açıklama geldi.

Apple iPhone'larda performans düşmesine ve daha fazla elektronik atığın ortaya çıkmasına neden olacağı gerekçesiyle USB Type-C kullanmaya uzun bir süredir karşı çıkıyordu. Ancak bu görüşünde her ne kadar kararlı olsa da Avrupa gibi büyük bir pazarı kaybetmek isteyen Apple AB'nin yasal düzenlemesine uymak zorunda kaldı.

The Wall Street Journal’ın etkinliğinde Joanna Stern’in sorularını yanıtlayan Apple’ın pazarlamadan sorumlu üst düzey ismi Greg Joswiak, Apple’ın iPhone'da Ligtning yerine USB-C kullanacağı bilgisini doğruladı.

Yeni yasal düzenleme hakkında Apple'ın ne düşündüğü sorusuna Joswiak, "Avrupa Birliği kararına çok uygun bulmuyor olsak da uyacağız“ sözleriyle cevap verdi. Bu açıklamayla birlikte Apple, artık USB Type-C girişine sahip  iPhone'ları piyasaya süreceğini resmi olarak onaylamış oldu.

USB-C şarj girişine son onay
Avrupa Birliği (AB), 2024 yılında satılan bütün akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeye son onayı da bu hafta içinde verdi.

Buna göre 2024 yılı sonuna kadar bütün yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör, klavye gibi cihazlarda USB-C şarj girişi zorunlu olarak yer alacak.

Böylece tek bir şarj cihazı çeşitli elektronik cihazlarda kullanılabilecek. Yeni cihaz alımlarında kablo ve şarj aleti satın almak gerekmeyecek. Mevcut kablo ve şarj aletleri farklı cihazlarda da kullanılabilecek.

Düzenleme, 2026 yılında dizüstü bilgisayarları da kapsayacak biçimde genişleyecek. Daha önce Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından da onaylanan düzenleme, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.