Belçika’nın Anvers eyaletinde resmi 4 Amatör B grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Anvers Türkspor kendi saha ve taraftarı önünde haftanın derbi maçında, Mortsel’e karşı kaydettiği tek golle liderlik koltuğuna oturdu.

Anvers Türkspor sezonun 12. haftasında kendisi gibi şampiyonluk iddiası ile mücadele eden Mortsel’i konuk etti. Tek Taxi’nin sahibi Musa Tek’in sponsorunun topa vuruşuyla maç başladı. Anvers Türkspor ilk dakikalardan itibaren rakip kaleye yüklenmesine rağmen istediği golü bulmakta zorlandı. Üst üstte yakaladıkları gol pozisyonlarından faydalanamayan Anvers Türkspor, 42. dakikada Mortsel’in kendi kalesine kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısında başka gol kaydedilmedi.
 
Gol üstüne gol kaçırdı
Maçın ikinci yarısı Mortsel’in vurusuyla başlandı. Anvers Türkspor ikinci yarıda da üstün olmasına rağmen, yakaladığı gol fırsatlarından faydalanamadı.  Anvers Türkspor’un kaçırdıkları gol pozisyonları nedeniyle taraftarlar adeta çılgına döndü. Özellikle son 10 dakikada adeta tek kale oynayan Anvers Türkspor aradığı golü bulamadı ancak aldığı altın değerindeki üç puanla, liderlik koltuğuna oturdu. 
 
Başkan Ayhan Öztürk: Hedefimiz şampiyonluk
Anvers Türkspor Başkanı Ayhan Öztürk alınan galibiyetten dolayı futbolcularını tebrik etti.  Öztürk sonhaber.eu yaptığı açıklamada, “Bugün oynadığımız maçta adeta tek kale oynadık. Futbolcularımız çok iyi mücadele verdiler ama aradığımız golü bulamadık. Rakip takım kendi kalesine kaydettiği golle gülen taraf biz olduk. Bu galibiyet ile çifte sevinç yaşadık. Aldığımız galibiyet ile 1 maç eksiğimize rağmen 27 puanla liderlik koltuğuna oturduk. En yakın rakibimizin 1 maç fazlalığı olmasına rağmen 2 puan arkamızda kaldı.” dedi.

anvers öztürk

Grupta en az gol yiyen takım olduklarını belirten Öztürk, “Rakip filelere tam 42 gol kaydettik ve kalemizde 9 gol gördük. Oynadığımız 11 maçta 9 galibiyet ve 2 beraberlik elde ettik.” şeklinde ifade etti.

Öztürk, bu sezon kadrolarında kaleci Selim Murat hariç tüm takımın yeni transfer edilen oyunculardan oluştuğunu belirtirken, “Takımın en golcü futbolcuları Mikail Bektaş ve Semih Gülsen. Takım kaptanı ise Nurullah Koçak. A takım olmak üzeri alt yapımızla birlikte toplam yaklaşık 300 futbolcumuz bulunmakta” dedi.
 
Anvers Türkspor Yönetim kurulu
Ayhan Öztürk, Fatih Arı, Bora Kutlu, Ömer Akbaş, Ramazan Buluk, Bülend Yeni, Ayhan Akar, Özkan Aliçay, Osman Yetim, Necati Cerit ve Yusuf Öztürk.
 
Oyuncu kadrosu

Selim, Hakan, Eray Ç, Hamza, Daniel, Nurullah (kaptan), Eray B, Emre, Nouh, Semih G, Mikail yedekler: Berkay, Ali, Semih B, Faysal, Tevfik
Antrenör Umut Akta

anvers türkspor

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş