Avukat İsmet Özkara, Hollanda devletinin Ankara Antlaşmasını ihlal ettiği gerekçesi ile Avrupa Komisyonuna şikayet edildiğini açıkladı. Özkara yapılan başvuruda bir süredir yürütülen imza kampanyasnda toplanan imzaların da eklendiğini kaydetti.

Sosyal medya platformu Facebook üzerinden bir açıklama yayınlayan Özkara, “Bugün itibari ile toplanan son imzalar ve vekâletler ile Hollanda’da yaşayan Türk toplumu adına, Hollanda devletini, Ankara Antlaşmasının ihlalinden dolayı, Avrupa Komisyonuna şikayette bulunduk.” dedi.  

Ankara Antlaşmasının iptali!
Bilindiği üzere Adalet ve Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Birimi (IND) geçtiğimiz yıl 1 Ekim itibariyle Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen Ankara Antlaşmasını tek taraflı olarak iptal etmek istediğini açıkladı. 

IND’nin açıklamasında Türkiye’den Hollanda‘ya aile birleşimi, şirket kurma veya işçi olarak gelmek için başvuru yapan bireylerin, başvuru süreci sonuçlanana kadar Türkiye’de beklemesi gerektiğini, dolayısı ile MVV vizesi olmadan Hollanda’ya giriş yapılamayacağını duyuruldu.

“Hollanda, Avrupa Adalet Divanının kararlarını hiçe sayıyor!”
Birçok kez gündeme gelen ve özellikle Hollanda’da yaşayan Türkler arasında yoğun tartışmalara neden olan yeni uyum yasası kapsamında harekete geçen hükümetin bu kararı üzerine çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Avukat Özkara bir imza kampanyası başlattı.

Avukat Özkara paylaşımında “Ankara Anlaşmasının iptal maddesi olmasına rağmen sözde hukuk devleti Hollanda bu anlaşmayı tanımak istemiyor ve Avrupa Adalet Divanının kararlarını hiçe sayıyor.” ifadesini kullandı.

Özkara açıklamasında Hollanda’ nın Türk vatandaşları için İş insanlarının iş kurmasını, Türkiye’den işçi getirmeyi, imamların gelmesini ve aile birleşimini engellemek istediğini ayrıca vize başvurularını zorlaştırmak ve oturum haklarının kolay iptal etmek istediğini dile getirdi.

“Yeterli imza toplanmamasına rağmen İnşallah güzel sonuçlanır alırız.” diyen Özkara yazısını “Bu konuya destek veren duyarlı vatandaşlar ve STK’lara teşekkür ediyoruz.” şeklinde sonlandırdı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Dimitris Vetsikas - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.