Union Saint-Gilles ve Fenerbahçe takımları 7 Mart Perşembe günü  UEFA Avrupa Konferans Ligi sekizinci final maçında Anderlecht’teki RSC Anderlecht Stadı'nda (Lotto Park)  karşı karşıya gelecek.

Brüksel Güney Polis Bölgesi gerçekleşecek Union Saint-Gilles ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma için ek güvenlik önlemi alınmayacağını duyurdu. Bu hafta Salı günü Brüksel Güney Polis Bölgesi'nden alınan bilgilere göre, bu maç için şimdilik ek güvenlik önlemleri öngörülmüyor. Ancak Anderlecht Belediye Başkanı artırılmış gözetimin uygulanacağını açıkladı.

Union futbol kulübü sözcüsü Maarten Verdoodt'a göre, maçta yaklaşık bin yirmi Türk taraftar ziyaretçi bölümünde, 200 kişi de VIP bölümünde olacak. 

Anderlecht Belediye Başkanı Fabrice Cumps (PS), Lotto Park'ın bulunduğu Astridpark'a artırılmış gözetim uygulayacağını açıkladı. Başka bir değişle geçerli maç bileti olmayan Türk taraftarlar parka alınmayacak ve tutuklanma riski ile karşı karşıya kalacak. 

Brüksel Güney Polis Bölgesi Başkomiseri Jurgen De Landsheer basına yaptığı açıklamada, ciddi sorunlar beklenmediğini belirtti, bu nedenle şimdilik ek önlem almayı düşünmediklerini aktardı. De Landsheer, "Maç hakkında şu an çok fazla bilgi yok. Ek güvenlik önlemleri almak zorunda kalacağımızı sanmıyoruz, ama hazırız ve hazırlıklıyız. Sonuçta, insan asla bilemez," açıklamasında bulundu. Verdoodt, stadın tamamen dolu olmasını beklediklerini ve futbol maçlarında güvenliği sağlamak için alınan rutin önlemlerin alınacağını kaydetti. 

Şubat ayında Eintracht Frankfurt'a karşı yapılan maç sırasında polis, Dilbeek'te yaklaşık yüz Frankfurt taraftarını tutuklamıştı. 
 
Union Saint Gilloise - Fenerbahçe müsabakasının rövanşı, 14 mart Perşembe günü Ülker Stadı'nda oynanacak.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.