Amsterdam, 8 Aralık'ta uygulanacak olan 30 kilometre/saat hız sınırı için hazırlıkları tamamladı. Belediye, belirlenen tarihe kadar yaklaşık 4 binin üzerinde yeni hız sınırı tabelası yerleştirdi, 170 trafik ışığını yeniden ayarladı.   

Belediye, 30 km/s kuralı ile başkentte daha güvenli ve sessiz bir trafik ortamı yaratmayı amaçlıyor. Bu nedenle yolların yüzde 80'inden fazlasında bu kuralın uygulanacağı belirtiliyor. 

Yeni 30 kilometre hız tabelalarına uyarı mahiyetinde yapıştırılan “8 Aralık'tan itibaren” yazılı etiketler 7 Aralık'ta çıkarılacak. Saatte 30 kilometre hız sınırının geçerli olduğu yollardaki çizgilerin düzenlenmesi ise 8 Aralık'tan sonra yapılacak.

Hız sınırı belirlenen bölgelerde, taşıt yolundaki tüm araçlar için geçerli olacak. Bu nedenle bisiklet yolundaki (elektrikli) bisikletliler de hıza uymak zorunda. 

Yeni hız sınırı bazı bölgelerde toplu taşıma araçları ve taksiler için de geçerli olacak. Ancak, ayrı bir şeritte hareket eden otobüs ve tramvaylar saatte 50 kilometre hızla seyredebilecek. 

Amsterdam’da hangi yollarda saatte 30 kilometre hız sınırını uygulanacağını bu link üzerinden öğrenebilirsiniz.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Amsterdam Belediyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş