Amsterdam'ın Nieuw-West bölgesindeki esnaflar, Ramazan ayı nedeniyle bir ilki gerçekleştirdi. '40-'45 Meydanı çevresindeki dükkan sahipleri kutsal ayı daha da özel kılmak adına sokak süslemeleri yerleştirilmesine öncülük etti.

DENK partisi meclis üyesi Suleyman Koyuncu sonhaber.eu'ya yaptığı açıklamada, esnafların bu isteğini belediye meclisine taşıdığını ve yapılan görüşmede de kabul edildiğini belirtti.

Koyuncu'nun yapmış olduğu teklif, sadece sokak süslemeleriyle sınırlı kalmadı. Aynı zamanda bölgede bir de Ramazan çarşısı organize edilecek. Ramazan ayı boyunca kurulacak bu çarşıda iftarlar verilecek, çeşitli aktiviteler düzenlenecek. 

Koyuncu, geçen yıl belediyeye Ramazan sokak süslemeleri hakkında önerge sunduğunu ancak bir organizatör bulunamadığı için projenin gerçekleştirilemediğini belirtti.  Koyuncu, "Bir yıl sonra nihayet süslemeler asıldı. Bu harika girişimi mümkün kılan esnaflara teşekkür ederim" dedi.

Amsterdam, böylelikle farklı kültürlerin ve inançların uyum içinde yaşadığı bir kent olarak, Ramazan ayına özel şehre bir dokunuş ekleyerek, hem kendi sakinlerine hem de ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak? Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.