Amsterdam belediyesi soyal ödenek alanların “nakdi ve ayni yardım limitini” 1200 eurodan 1800 euroya yükseltildiğini açıkladı. Buna göre soyal ödenek alan kişi yıllık olarak 1800 euro aldığı yardımı ödenek aldığı kuruma bildirmek zorunda değil.

Sosyal İşlerden sorumlu Belediye Encümeni Rutger Groot Wassink, Amsterdam'da sosyal yardım alan kişilerin “zaten kırılgan olan varlık güvenliğinin” ciddi şekilde baskı altında olduğunu belirtti ve 1200 euroluk sınırın 2018 yılından itibaren mevcut olduğunu ancak enflasyona göre yükseltilmediğini kaydetti.

“Ayrıca, maddi sorunları olan vatandaşları desteklemek için giderek daha fazla sosyal girişimin başlatıldığını görüyoruz.” diyen Wassink, bu nedenle belediyenin de yapılan yardımların sınırının 1800 euroya yükseltilerek, ödenek alan kişilerin herhangi bir sorun yaşamadan nakdi veya ayni yardım alabilmesine olanak sağlandığını dile getirdi.

Belediye, sosyal ödenek alan bir vatandaşın 1800 euroluk sınırın üstünde nakdi veya ayni yardım alması halinde, alınan yardımın “bireysel koşullara ve ailenin durumuna” uygun olup olmadığına bakacak ve bu inceleme sonrasında nasıl bir yol izleneceğine karar verecek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Amsterdam Belediyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.