Spinoza20first Ortaokulu yönetimi Salı akşamı sosyal medyada yayınlanan ve Parool gazetesinin haberleştirdiği bir mesaj üzerine bugün okulun kapalı kalacağını duyurdu. Yönetim silahlı saldırı tehdidi içeren paylaşımda okulun isminin de geçtiği bilgisini doğruladı.

Amsterdam Oost, Wenckebachweg adresinde bulunan okul, sabah saatlerinde tüm velilere ve öğrencilere durumu açıklayan bir e-mail gönderdi. Sabah okula gelen öğrenciler evlerine gönderildi, binada bulunan tüm personel de binayı terk etti. 

Okul Müdürü Jan Paul Beekman, gazeteye yaptığı açıklamada "Salı gecesi geç saatlerde Snapchat üzerinden okula yönelik tehdit içeren bir mesaj yayıldı. Bir silahlı olaydan bahsediliyor, bu yeterince ağır. Mesaj, açıkça Spinoza20first'e yönelikti.” dedi. 

Amsterdam polisi yapılan tehditle ilgili araştırma başlatıldığını duyurdu. Bir sözcü, "Bu durumu son derece ciddiye alıyoruz ve bu tür bir duruma uygun olan tüm önlemleri alıyoruz." Şeklinde ifade kullandı. 

Bugün Spinoza20first okulunda final sınavları olan öğrenciler, farklı okullara yönlendirildi. Okul yönetimi Perşembe günü okulun tekrar açılmasını planladıklarını ancak polis soruşturmasının sonucuna göre karar alınacağını duyurdu.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.