Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı

Başkent Amsterdam’ın kiralık evler konusunda ülke genelinde ortalamanın çok üstünde olduğunu Hollanda’da neredeyse herkes biliyor. Ancak uluslararası kira endeksi raporuna göre Amsterdam sadece Hollanda’da değil aynı zamanda Avrupa’da da en pahalı şehir.

Hollanda’da da oda kiralamak için başvurulan Kamernet’in ana kuruluşu Housing Anywhere tarafından yapılan endeks çalışmasına göre, bir yıl önceye göre Amsterdam'daki dairelerin kira fiyatları yıllık bazda yüzzde 2,2 oranında, odalarınki ise yüzde 3,3 oranında düşmüş durumda. Ancak bu rakamlar bile en pahalı Avrupa şehri olmasını engelleyemiyor.

Amsterdam’da bir daire kiralamak isteyen kişi ortalama ayda 2200 euro ödüyor. Şehirde odalar yaklaşık 940 euroya, stüdyo tarzı evler ise 1200 euroya kiralanıyor.  Avrupa'nın başka şehirlerinde stüdyolar Amsterdam'dan daha pahalı. Örneğin Utrecht'te bir stüdyo aylık 1425 euro; Münih'teyse yaklaşık 1600 euro.

Hollanda’nın büyük şehirleri arasında Rotterdam ev kiralamak için en ucuz şehir ancak, diğer Avrupa şehirleri ile karşılaştırıldığında, yine de çok pahalı. Bu arada bu durum Hollanda'nın tüm büyük şehirleri için geçerli. 

Daire ve stüdyo kiralamak için en pahalı ilk on şehir arasında Amsterdam, Utrecht ve Den Haag yer alıyor. En pahalılar listesinde 'kiralık odalar' kategorisinde Rotterdam da bu üç şehre katılıyor.

Den Haag'da son bir yılda dairelerin kirası yüzde 12,9 ve stüdyoların ise yüzde 26,3 arttı. Bu konuda Avrupa ortalaması yüzde 5,8 artış olduğu göz önüne alındığında Den Haag’daki kiraların ciddi şekilde arttığı gözlemleniyor.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Leonidas - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.