Amsterdam Belediyesinin web sitesi ve sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, İsrail ve Filistin’de yaşanan çatışmalar sonucunda hayatını kaybeden tüm masum kurbanlara ve bu kişilere empati duyan veya yaşanan durum nedeniyle korku ve belirsizlik içinde olan Amsterdamlılara destek olmak amacıyla,  uluslararası barış bayrağının göndere çekildiği belirtildi.

Açıklamada Amsterdam'ın belediye başkanı Femke Halsema’nın Hamas'ın bu hafta sonu İsrail halkına karşı gerçekleştirdiği terör eylemlerine yönelik olarak, kabinenin kararı doğrultusunda, Pazartesi günü İsrail bayrağını göndere çekmeye karar verdiği aktarıldı.

Orta Doğu'daki çatışmanın uzun zamandır devam ettiği ve bu çatışmaların birçok masum sivilin kurban gitmesine neden olduğu belirtilen açıklamada, bölgede bu hafta sonundan itibaren yeni, dramatik bir dip noktaya gelindiği belirtildi ve bu nedenle tüm hafta boyunca uluslararası barış bayrağının gönderde kalacağı kaydedildi.

©Sonhaber.eu
Foptoğraf:  Amsterdam Belediyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş